Egyszülős Központ

Egyszülős Központ

Az Egyszülős Központ

Az alapítvány Európában egyedülálló központja 2018 májusában nyitotta meg kapuit, Budapesten a VIII. kerületben. A szülők itt lehetőséget kapnak különböző szakemberek – coachok, pszichológusok, trénerek – vezette csoportokra járni, ahogyan jogi és munkaügyi témákban is kompetens segítséget kaphatnak. A gyermekeket délutánonként korrepetálásokkal segítjük, melynek segítségével a tanulást, nem mint kötelezettséget, hanem mint élményt élik meg. Jelenleg az alapítványnál heten dolgoznak, a családok segítésében pedig több mint ötven önkéntes kolléga segít.

A központ kialakításakor külön figyelmet szenteltünk annak, hogy a szakembereken túl más egyszülős családok tagjaival is ismerkedhessenek az ide látogatók. Rengeteget ad az embernek, ha olyanokkal beszélhet, akik hasonló élethelyzetben vannak vagy már túljutottak bizonyos életszakaszokon. Amikor egy szülő megtapasztalja, hogy társainak milyen hasznos tanácsokat tud adni, máris nem érzi magát olyan gyengének.

A központ építésekor a legszükségesebb dolgokban való segélynyújtáson túl, a szülők mindennapjainak megkönnyítését is célul tűztük ki. Ennek okán, a földszinten kialakítottunk egy gyermekmegőrzőt és egy kávézót, az alagsorban pedig filmklubokat, tornaórákat szeretnének indítani a 2019-es évtől. Fontos látni, hogy azok a szülők, akik ténylegesen egyedül vannak, nagyjából sehová nem mehetnek a gyerekük nélkül. Nekik sokszor arra is nehéz időt találni, hogy saját magukról gondoskodjanak.

Scroll to top